VZV heeft zich geplaatst voor het Europees clubkampioenschap beachhandbal.
VZV heeft zich geplaatst voor het Europees clubkampioenschap beachhandbal. ((Foto: Marlies Dijkstra))

VZV beachhandbal uitverkoren voor Championscup

  Sport

'T VELD - Na een prachtig beachhandbalseizoen in het voorjaar en vroege zomer, met als bekroning twee zilveren medailles op het NK in Biddinghuizen voor de Dames 1 en B1, leek in 't Veld het beachhandbal weer even gespeeld. Maar in allerijl worden de velden nu alsnog speelklaar gemaakt.

In Europa wordt het beachhandbalseizoen afgesloten met een groots evenement: het Europees kampioenschap voor clubteams. Dit vindt plaats van 24 tot en met 27 oktober in Catania op het Italiaanse eiland Sicilië. Hier wordt de EHF Beachhandball Champions Cup gespeeld. JuRo Unirek / VZV Beachhandball is door het Nederlands Handbalverbond (NHV) geselecteerd om Nederland op dit prestigieuze toernooi te vertegenwoordigen.

'Once in a lifetime'

Het leek een 'once in a lifetime'-kans toen coach Jip van Otterloo in het voorjaar met de Dames 1 aan de beachhandbaltour wilde deelnemen, met vooral jonge talentvolle speelsters uit de A1, die in ieder geval nog zouden kunnen spelen voordat ze over moesten naar de seniorencompetities van de zaalhandbal en bovendien vaak op grotere afstanden gingen studeren. Die kans gaat nu wel een heel bijzonder vervolg krijgen. In een zeer korte periode van één dag hebben alle meiden het voor elkaar gekregen om vrij te krijgen van school en examens te verzetten. Alleen dat is al een bijzondere prestatie. Inmiddels zijn de tickets geboekt en zijn de dames klaar voor vertrek.

Livestream

Namens JuRo Unirek / VZV reizen Jet Jimmink, Lynn Klesser, Britt Stammes, Merel de Jager, Meike Kruijer, Anna Buter, Jenny Mooij, Joëlle Wijnker, Lisanne Bakker en Iris Hoekenga 23 oktober af naar Sicilië. Stuk voor stuk grote talenten die al enige ervaringen hebben met het spelen van toernooien en (jeugd)interlands. Zij worden begeleid door Van Otterloo en Sven Klesser. In de poulefase treffen ze Taberna El Pandura A M Team Almeria (Spanje), Odder Håndbold (Denemarken), London GD (Groot-Brittanië) en Beach Unicorns Hannover (Duitsland). Het wedstrijdschema is te vinden op www.cataniachampionscup.com. Het toernooi is via livestreams te volgen op www.EHFTV.com.

Meer berichten