Voetbaltoernooi voor en door jongeren via ‘Jeugd aan zet’

Sport
In het kader van het project 'Jeugd aan zet' werden bij WMC allerlei voetbalactiviteiten georganiseerd.
In het kader van het project 'Jeugd aan zet' werden bij WMC allerlei voetbalactiviteiten georganiseerd. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Tientallen fanatieke jongeren uit Langedijk en Heerhugowaard verzamelden zich donderdagmiddag 23 juli bij voetbalclub WMC in Heerhugowaard. Onder leiding van Jongerenwerk Langedijk en Heerhugowaard werden er verschillende wedstrijden gespeeld. 

De jongeren konden zich in de ochtend al voorbereiden, toen was er namelijk een voetbalclinic. Alpha Zinga, sociaal werker bij MET Jongerenwerk: "Dit is allemaal tot stand gekomen omdat jongeren de laatste tijd heel weinig te doen hadden door corona. Met Jeugd aan Zet hebben we de mogelijkheden gekregen om heel wat leuke activiteiten te organiseren.” 

Wethouders John Does (Heerhugowaard) en Marcel Reijven (Langedijk) waren ook aanwezig. Reijven: “Zo door de zomer heen worden er heel veel activiteiten georganiseerd voor en door de jongeren.” Dat is namelijk het idee achter Jeugd aan Zet, de jongeren mogen het zelf bepalen deze zomer. Het Jongerenwerk is er voornamelijk voor de regie en het overzicht. 

Beide wethouders roepen jongeren op om mee te doen. “Als je nou zin hebt om de komende dagen andere dingen te doen dan thuis zijn, houd dan de social media kanalen van Jongerenwerk in de gaten!” aldus wethouder Does.