Kleinkorenfestival in De Noord

Uit
Wie zingt er mee?
Wie zingt er mee? (Foto: Pexels.com)

HEERHUGOWAARD - In café-restaurant Bleeker in Heerhugowaard-Noord wordt zaterdag 30 november vanaf 19.30 uur het Kleinkorenfestival gehouden. Muzikale medewerking wordt verleend door het duo Anna en Irma en de popkoren Time to Sing uit Heerhugowaard en Popkoor 't Zand. Entree is gratis. Gezellige nazit in 't voorcafé vanaf 22.30 uur.

Time to Sing staat onder leiding van Irma van Zelm en Popkoor 't Zand wordt geleid door Anna Ursem. De koren zingen beiden hun eigen repertoire en sluiten af met een gezamenlijk lied. In de pauze is er een gezellige verloting.

Time to Sing is een koor waarvan de leden vooral uit Heerhugowaard en Obdam komen, treedt op voor speciale gelegenheden in verzorgingshuizen, personeelsfeesten, korenfestivals en bij jubilea. Ook een optreden in een kerk behoort tot de mogelijkheden. Het koor bestaat uit 52 enthousiaste vrouwen en mannen en is opgericht in 2001. Het koor wordt muzikaal ondersteund door twee accordeonisten en de zeer muzikale dirigent Irma van Zelm. Het koor heeft een veelzijdig repertoire. Naast Nederlandstalige liederen zingen zij ook in het Westfries, Engels, Duits en Russisch. Time to Sing staat garant voor een sfeervol optreden waarbij de liedjes veelal herkenbaar zijn.

Popkoor 't Zand is een enthousiast driestemmig koor met 32 (vrouwelijke) leden dat inmiddels achttien jaar bestaat. Hun gevarieerde repertoire bestaat uit Nederlandstalige en Engelse popsongs vanaf de jaren zestig tot heden Sinds vorig seizoen is de veelzijdige Anna Ursem hun dirigent.