column

De maand van wijkagent Anne Kees

Column
Anne Kees Meines houdt in zijn maandelijkse column de politiemeldingen in Langedijk bij, en geeft waar nodig toelichting.
Anne Kees Meines houdt in zijn maandelijkse column de politiemeldingen in Langedijk bij, en geeft waar nodig toelichting. (Foto: aangeleverd)

Beste Langedijkers,

Met de klok een uurtje vooruit en de eerste zonnestralen prikkend op onze huid, rollen we met z’n allen langzaam het voorjaar in. Dit is voor ons duidelijk te merken aan de drukte op straat.

De deelnemers van het project Ogen & Oren, merken dit ook op. Zij staan in nauw contact met ons als wijkagenten van Langedijk en informeren ons over verdachte situaties op straat.

Bekeuringen avondklok

Het leek goed te gaan in Langedijk. Echter, afgelopen maand zijn er 35 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voldoen aan de avondklok. Gelukkig is de avondklok per 31 maart verschoven naar 22.00 uur tot 04.30 uur. We hopen dat dit het makkelijker maakt voor iedereen.

Hangjeugd

We kregen klachten van overlast van jeugd bij tankstation Ten Bruggencate in Broek op Langedijk. Zij houden zich daar hinderlijk op met scooters, waarbij ze ook vernielingen plegen. In samenspraak met de eigenaar van het tankstation gaan wij handhaven op deze locatie. Het terrein rondom het tankstation betreft ‘privéterrein, wat betekent dat wanneer men daar doelloos rondhangt, men strafbaar is op grond van Artikel 461 Wetboek van Strafrecht.

Bedreiging taxichauffeur

Op donderdag 18 maart werd een taxichauffeur bedreigd door drie jongens, nadat hij één van de jongens had opgehaald van het station te Alkmaar en vervolgens naar de Elzenlaan in Zuid-Scharwoude had gebracht. De jongen had gezegd dat een vriend van zou komen betalen. Echter, vervolgens werd de taxichauffeur door een vriend van de jongens bedreigd met mishandeling en werd hem medegedeeld dat er niet betaald zou worden. Hierop zijn de jongens weggerend. De collega’s die ter plaatse waren hebben gezocht naar de jongens maar troffen hen niet meer aan.

Vermissing meisje

Op maandag 15 maart werd een 11 jarig meisje uit Noord-Scharwoude als vermist opgegeven. Door diverse collega’s en tevens een politiehelikopter werd in de wijde omgeving gezocht naar het meisje. Ook de deelnemers van het project Ogen & Oren zochten mee. Uiteindelijk wed het meisje aangetroffen, verstopt in een kast bij haar vriendinnetje. De hulpverlening buigt zich over dit incident.

Vals geld aangeboden

Bij een horecagelegenheid in Noord-Scharwoude werd een vals bankbiljet aangeboden door een aantal jongens. De eerste keer nam de horecaeigenaar het biljet aan maar de tweede keer werd dit geweigerd door hem. Volgens de horecaeigenaar betroffen de verdachten een aantal jongens uit Noord-Scharwoude die hij eerder had gezien. Het valse bankbiljet is door de collega’s in beslag genomen en overgedragen aan de Forensische Opsporing.

Parkeeroverlast

Wij krijgen regelmatig meldingen met betrekking tot parkeeroverlast. Echter, de gemeente Langedijk, heeft als wegbeheerder BOA’s (Buitengewoon opsporingsambtenaren) in dienst. Zij zien toe op handhaving van grote en kleine ergernissen in de openbare ruimte. Hier valt onder andere parkeeroverlast onder, zoals fout parkeren en objecten op de openbare weg, zoals caravans en aanhangers. Daarom willen wij u adviseren om zich hiervoor te wenden tot de gemeente Langedijk indien u een melding heeft. (0226-334433 of www.gemeentelangedijk.nl)

Wederom genoeg beweging in Langedijk de afgelopen maand!

Langedijkers, blijf gezond