Op zoek naar vrijwilligerswerk? - Het Sint Jansmuseum opent deuren weer

  Nieuws

NOORD-SCHARWOUDE -'Het Sint Jansmuseum opent deuren weer' was een kop in een van de weekbladen uit deze regio. Vele mensen uit de parochie en de regio zijn de afgelopen periode door deze deuren gegaan om het museum te bezoeken. Dit is voor de museumgroep een stimulans om nog meer zorg te besteden aan de collectie van het museum en de uitbreiding daarvan.
"Maar om de deuren van het museum open te houden zoeken wij met spoed een aantal vrijwilligers die ons hierbij kunnen helpen. Vrijwilligers kunnen helpen met het samenstellen van tentoonstellingen, vragen beantwoorden over het ontstaan van de collectie, rondleidingen verzorgen voor individuele mensen of groepen, digitaliseren van de voorwerpen in het museum en in het depot, de public relations verzorgen, bezoekers te woord staan, verhalen van de bezoekers leuk verwoorden op papier, een stukje tekst schrijven over een onderwerp of onderzoek doen naar het verleden van het christelijk geloof in West-Friesland. Ben je goed in de nieuwe mogelijkheden op internet (Facebook e.d.) dan kun je ons zeker helpen om het museum te promoten", weet Petra Reus van Parochie Sint Jan de Doper
Ze vervolgt: "Heb je belangstelling om samen met ons ervoor te zorgen dat het museum een aanwinst is voor onze parochie en regio en dat bezoekers het leuk vinden om terug te komen. Deze enthousiaste mensen van alle leeftijden hopen wij binnenkort te verwelkomen in het museum. Wij zijn elke donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en elke zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en in het museum te vinden. Lijkt het je leuk, kom eens kijken om wat ervaring op te doen. Samen met een andere vrijwilliger maak je kennis met het museum en de taken van het museum. Hopelijk word je een van onze vrijwilligers!"
Voor meer informatie kunnen belangstellenden ook telefonisch contact opnemen met Jan Hoedjes (mobiel 06-37609684) of een berichtje sturen naar musuem@sintjandedoper.nl. Stuur een berichtje, dan wordt contact opgenomen.

Meer berichten