Tweede editie Cultuurplein Langedijk - De voetjes kunnen van de vloer...

  Nieuws
Cultuurplein Langedijk biedt afwisselend programma. (Foto: aangeleverd)
Cultuurplein Langedijk biedt afwisselend programma. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BROEK OP LANGEDIJK - De tweede editie van het ‘Cultuurplein Langedijk’ wordt zaterdag 16 juni van 11.00 tot 16.00 uur georganiseerd op het Broekerplein. Een laagdrempelige manier voor alle inwoners en nieuwsgierigen om kennis te maken met alle cultuurvormen die de gemeente Langedijk te bieden heeft.
Tijdens het Cultuurplein Langedijk zijn optredens te verwachten van dansgroepen van sportschool Aerofit, 5six67dance, dansschool Schavemaker, optredens van Ceacilia Muziektheater en popkoor Starlight. De voetjes kunnen van de vloer tijdens de salsaworkshop van salsaschool Sizzling. Ook zijn er marktkramen waarin naast de verenigingen die optreden ook verenigingen zoals Langedijker Verleden, Gemengde Zangverenging 'St Caecilia', en de sociale winkel aanwezig zijn om kennis met het publiek te maken en vragen te beantwoorden. Het hele programma is te vinden op www.facebook.com/CultuurpleinLangedijk.

Langedijker Festival

Het Cultuurplein Langedijk is een voortzetting van het Langedijker Festival Een festival dat sinds 1960 werd georganiseerd door de vijf muziekverenigingen van Langedijk: Irene, Advendo, Excelsior, Kunst na Arbeid en Apollo. De laatste twee vormen nu samen Kadans. Na ruim 55 jaar bleek het tijd voor verandering
Zo is het idee ontstaan om niet alleen de locatie te verplaatsen van de Binding naar het Broekerplein, maar ook om andere clubs en verenigingen de mogelijkheid te bieden zichzelf te presenteren en op de Langedijker kaart te zetten. Het doel om op een laagdrempelige manier verbinding te vinden bij de muziekverenigingen van Langedijk bleef staan.
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Lief Langedijk en de gemeente Langedijk.
Ook graag een instrument (leren) bespelen of interesse in een van de andere verenigingen/clubs? Aanmelden kan via de website van die vereniging(en) of in de marktkraam op 16 juni.

Meer berichten