Sinterklaas logeert ook dit jaar weer in Museum Vlaardingen

Cultuur
Sinterklaashuis in museum Vlaardingen.
Sinterklaashuis in museum Vlaardingen. (Foto: PR)

Natuurlijk logeert Sinterklaas dit jaar weer in het museum Vlaardingen. Dit is zijn favoriete slaapplaats in onze stad. In september stuurde hij al een berichtje aan de directeur van het museum Léanne Selles voor de reservering. 

De directeur van het museum heeft direct terug geappt om Sinterklaas uit te nodigen. “Natuurlijk is de Sint van harte welkom”, laat Léanne weten. Inmiddels zijn de medewerkers van het museum, samen met de hulppieten, druk bezig met het inrichten van het huis van Sinterklaas. Zijn bed is al bijna opgemaakt, het grote boek staat op zijn bureau en een mooie kachel zorgt er voor dat Sinterklaas het niet koud zal krijgen.

Sinterklaashuis

Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas in Vlaardingen aankomen. Die dag kunnen de kinderen al een kijkje komen nemen in het Sinterklaashuis. Zondag 13 november heeft de Sint nodig om bij te komen van zijn lange reis en om zijn koffers uit te pakken. Het Sinterklaashuis is dan gesloten.

Kom kijken

Vanaf dinsdag 15 november zijn alle kinderen van harte welkom om te komen kijken en spelen in het Sinterklaashuis. Er is van alles te doen zoals een chocoladeletter-speurtocht, knutselen en verkleden. Ook kan je je verlanglijstje in de speciale Sint-brievenbus stoppen. En als niemand kijkt, kan je misschien wel stiekem op het bed van Sinterklaas springen...!

Het Sinterklaashuis is gratis te bezoeken. Een vrijwillige donatie is van harte welkom, dan kan het museum de kachel voor Sinterklaas lekker opstoken! 

Het Sinterklaashuis wordt mede mogelijk gemaakt door supermarkt Hoogvliet, het Goed en Openhaardencentrum Vlaardingen.

Openingstijden Sinterklaashuis: Zaterdag 12 november: 10-17.00 uur

15 november t/m 4 december 2022.

Dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 u.
Zondagen 12.00- 17.00 uur (maandagen gesloten)

Museum Vlaardingen Westhavenkade 54 3131 AG Vlaardingen.

Sinterklaas is weer van harte welkom.