Op deze plekken in Westland worden zorg en wonen straks gecombineerd

Zorg
In Westland worden er meerdere locaties ontwikkeld waar ouderen laagdrempelig zorg kunnen ontvangen in hun woning.
In Westland worden er meerdere locaties ontwikkeld waar ouderen laagdrempelig zorg kunnen ontvangen in hun woning. (Foto: Adobe)

In reactie op schriftelijke vragen van Westland Verstandig over hoe het gaat met de ontwikkeling van geclusterde woon/zorgprojecten, laat wethouder Carlieke van Staalduinen (Westland Verstandig, o.a. Zorg en Welzijn en Volkshuisvesting) weten welke projecten er op dit moment gaande zijn.

In samenwerking met zorgpartijen, corporaties en private partijen heeft de gemeente Westland concrete plannen opgesteld en is begonnen met de uitvoering van diverse geclusterde woonzorgprojecten. Onder deze projecten vallen onder andere:

  1. De Rozenhof: Naast het realiseren van intramurale plaatsen, wordt er een appartementencomplex met circa 40 eenheden ontwikkeld voor senioren. De verwachte realisatiedatum is 2025.

    Waelpolder: Dit ontwikkelingsgebied omvat verschillende functies en clustering. Binnen Waelpolder worden wonen en zorg geïntegreerd, waaronder de ontwikkeling van een appartementencomplex voor partners en mantelzorgers van mensen met dementie.

    Transformatiegebied Wateringen Noord: Hier wordt gewerkt aan de realisatie van een maatschappelijk cluster met 104 woonzorgwoningen.

    Herontwikkeling Aloyiusschool: Circa 20 levensloopbestendige en circulaire appartementen worden ontwikkeld voor mensen met een zorgvraag en senioren als onderdeel van dit woonprogramma.

    Wittebrug: In dit gebied staat de gecombineerde ontwikkeling van wonen en zorg centraal. De ontwikkelaar en Arcade zijn momenteel in gesprek over de concrete invulling van dit project.

    Groepswonen: Diverse (potentiële) woningbouwlocaties zijn aangewezen voor kleinschalige woongroepen verspreid over verschillende kernen binnen de gemeentegrenzen van Westland. Een voorbeeld hiervan is het gemeentelijk perceel naast de Naaldhorst in Naaldwijk.