TTL turnt en danst ‘gewoon’ door

Algemeen
De dans- en turnclub zit niet bij de pakken neer!
De dans- en turnclub zit niet bij de pakken neer! (Foto: Cees Horio)

LANGEDIJK - De corona-persconferentie van afgelopen dinsdag bracht Turn Totaal Langedijk helaas nog geen goed nieuws. Waar teamsportverenigingen met hun leden tot 27 jaar komende woensdag buiten de sportieve draad weer mogen oppakken, kan de dans- en turnclub voorlopig haar vertrouwde zaal nog niet in. Totdat het sein op groen gaat zitten ze echter niet bij de pakken neer.

Net als tijdens de eerste golf een klein jaar geleden gaan sinds half december in vele huiskamers de tafels en stoelen aan de kant om ruimte te maken voor de wekelijkse online-trainingen. Trainers en sporters zijn er ondertussen helemaal ervaren in hoe ze hun laptop, tablet of smartphone moeten neerzetten. Ieder bouwt de huis- of slaapkamer om tot een gezamenlijke digitale sportzaal. Programma geïnstalleerd, beeld scherp, geluid aan, matje en eventuele extra materialen klaar: en gaan!

Het is duidelijk dat dit natuurlijk lang niet is wat je wilt als ambitieuze sportclub. Moeder van een turndochter en bestuurslid Marjan van der Linden: “Tot begin vorig jaar bruiste het in de zaal van TTL zes dagen per week van de kinderen die trainden om zich voor te bereiden op een flink aantal turncompetities en dansdemo’s. Het is heel jammer dat ze dat nu al een tijdje niet meer kunnen doen. Ik hoop echt dat we binnenkort de zaal weer in mogen om écht te turnen op de toestellen en te dansen voor de spiegelwand. Maar totdat het zover is roeien we met de riemen die we hebben. Ik vind het super dat onze dans- en turnleiding het elke week weer voor elkaar krijgt om onze jeugd, ondanks de beperkingen, zo fanatiek in beweging te houden.”

Behalve dat het lijf soepel en fit blijft door de aangepaste trainingen, is het minstens zo belangrijk dat de sporters één tot drie keer per week gezellig contact hebben met hun sportvrienden- en vriendinnen. Dat gebeurt dus online maar als het weer het toelaat wordt er ook buiten getraind. Marjan: “Tijdens de sneeuw- en ijsweek ging trainster Paulien Bos met het ploegje van mijn dochter natúúrlijk het ijs op. En haar collega Robin Butter wist afgelopen lenteweekend op twee na het volledige team te motiveren om er even flink tegenaan te gaan. En dat gebeurt dan best serieus. Elke heuvel en alle paaltjes of balkjes die ze tegenkomen worden creatief gebruikt om allerlei oefeningen te doen. En het komt voor dat ouders, broers en zussen meedoen, dat is natuurlijk gezellig. Ook kwam er laatst zo’n inmiddels bekende mozaïekschermfoto voorbij met allemaal blije koppies van een groep van één van onze dansdocentes Simone Nugteren die net als in de zaal professioneel met koptelefoontje en zo’n buitenboordmicrofoon staat les te geven: dat is eigenlijk wel heel bijzonder.

Natuurlijk wil TTL heel graag zo snel mogelijk terug naar normaal, maar tot het zo ver is gaan we “gewoon” nog even zo door. Laten we in ieder geval met z’n allen duimen voor perfect buitensportweer de komende tijd.”
Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.