Ondernemers sponsoren vrijwilligers Tour de Waard

Algemeen
Ondernemers Stephan Deen (links) en John Kater sponsoren de vrijwilligers van Tour de Waard.
Ondernemers Stephan Deen (links) en John Kater sponsoren de vrijwilligers van Tour de Waard. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD – De 51e editie van Tour de Waard wordt zondag 21 augustus verreden. Eindelijk, na twee jaar afwezigheid. De organisatie is al maanden druk bezig om alles in de goede banen te leiden; door het regelen van allerlei vergunningen en natuurlijk te kijken of het legertje trouwe vrijwilligers weer beschikbaar is.

Keurslager John Kater en Van Streek regelen het broodbeleg

En juist die vrijwilligers moeten vroeg uit de veren, omdat op en langs parcours veel geregeld moeten worden. Om op krachten te blijven krijgen de vrijwilligers tussen de middag broodjes aangereikt met heerlijke vleeswaren en kaas, het broodbeleg dat al enige jaren beschikbaar worden gesteld door Keurslager John Kater en Van Streek kaas & delicatessen. Beide winkeliers hebben hun onderneming in ’t Verswaard aan de Raadhuisstraat in hartje Heerhugowaard. ‘t Verswaard, met vijf versspeciaalzaken onder één dak, is al meer dan dertig jaar dit dé plek voor dagelijkse kakelverse boodschappen.

Beleg

“In het voorjaar van 2015 heb ik me met Van Streek kaas & delicatessen in ‘t Verswaard gevestigd”, vertelt Stephan Deen. “We hebben ons met name gespecialiseerd in binnen- en buitenlandse kazen, maar bieden ook veel producten uit de streek, noten, wijn, bier en andere ‘kaasbegeleiders’. Ook hebben we een mooi assortiment cadeauartikelen. Sinds 2019 hebben wij ook een mooie winkel in winkelcentrum de Broekerveiling. Sponsering van lokale activiteiten is belangrijk. Tour de Waard is er daar een van. Al vanaf het begin sponsoren wij het beleg voor de broodjes die de vrijwilligers krijgen. En dat verdienen ze ook.’’

Beste kwaliteit

Iedere dag worden bij Keurslager John Kater de beste ambachtelijke vleesproducten bereid. Een heerlijk stukje vlees, goedgevulde barbecuepakketten, maar ook gourmet- en fondueschalen. “We gebruiken uitsluitend verse ingrediënten”, zegt slager John Kater, die zich in 2018 vestigde in ‘t Verswaard. “Wij sponsoren naast Tour de Waard ook de plaatselijke Voedselbank en daarnaast de kerkgemeenschap. We willen graag een steentje bijdragen aan een lokaal evenement en willen daarbij we juist de vrijwilligers, die zo hard nodig zijn, een broodje met verse vleeswaren aanbieden.’’

Tour de Waard is een geweldig evenement waar vanuit alle windstreken de bezoekers komen. Juist omdat het door corona twee jaar niet is georganiseerd, zou het op zondag 21 augustus weleens een drukte van belang worden. En nu maar hopen op een mooie zomerdag.