Geestmerambacht recreatiegebied: het perfecte dagje uit in de regio!

Algemeen
Het Geestmerambacht.
Het Geestmerambacht. (Foto: Photographer: Marc van Aken)

NOORD-SCHARWOUDE – Het recreatiegebied Geestmerambacht is de ideale locatie voor een dagje uit in de regio. Loop verschillende wandelroutes of neem een frisse duik in één van de acht zwembaaien. Wat kun je doen op het Geestmerambacht? In dit artikel vind je een overzicht.

Wandelen Geestmerambacht

Het Geestmerambacht is de perfecte plek om een rustgevend rondje te wandelen door de prachtige natuur van Langedijk.

Rondje Geestmerambacht

Zin in een lange wandelroute van ongeveer 5 kilometer rondom het Geestmerambacht? Dan is de wandelroute rondom de Zomerdel het perfecte rondje voor jou! Op een heldere zomeravond zie je nergens de zon zo mooi ondergaan als hier. Bekijk de volledige route via deze link.

Wandelroutes Geestmerambacht

Je kunt vanaf verschillende startpunten wandelen naar het Geestmerambacht. Zo is er een startpunt in Koedijk of kun je wandelen langs de waterplanten. Bekijk hier de volledige wandelroutes.

Restaurant Geestmerambacht

Na het zwemmen, wandelen of een andere activiteit zijn er genoeg terrasjes waar je kunt genieten van een kop koffie of thee met iets lekkers.

El Chiringuito Geestmerambacht

Paviljoen El Chiringuito is een hip strandpaviljoen aan de Zomerdel. Geniet van een prachtig uitzicht over het meer, onder het genot van koffie en meer. Het is ook mogelijk om hier onder andere een High Tea of High Wine te houden. Je vindt El Chiringuito op de Klaregroetweg 3 in Noord-Scharwoude.

Gasterij Molengroet Geestmerambacht

Gasterij Molengroet ligt tegenover het Geestmerambacht en maakt onderdeel uit van Droompark Molengroet. Ze serveren het hele jaar door ontbijt, lunch en diner voor zowel vakantiegasten als dagjesmensen.

Lovers en Hunters Geestmerambacht

Bij Lovers en Hunters is een terrasje pakken een ware belevenis met een prachtig uitzicht over het water. Je kunt er terecht voor een lekkere kop koffie of een heerlijk broodje.

Zwemmen Geestmerambacht

Lekker afkoelen met het warme weer? Dan is het Geestmerambacht de ideale plek! De acht zwembaaien zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Het water loopt geleidelijk af en de baaien zijn afgesloten van het meer, zodat het er niet dieper is dan 1.40 meter.

Activiteiten Geestmerambacht

Er is meer dan genoeg te doen bij het recreatiegebied Geestmerambacht. Zoals je hierboven kunt lezen zijn er genoeg plaatsen om te ontspannen, een rondje te wandelen of te zwemmen. Hieronder vind je een greep uit de activiteiten die mogelijk zijn bij het Geestmerambacht.

Activiteiten Geestmerambacht:

  • Barbecueën
  • Zwemmen
  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Watersporten
  • Eten en drinken
  • Dagkamperen
  • Fietsen
  • Vissen

Parkeren Geestmerambacht

Parkeren kan gemakkelijk en gratis bij het Geestmerambacht. Er is een grote gratis parkeerplaats bij het recreatiegebied. Volg de route naar Droompark Molengroet en rijd ongeveer 200 meter door. Daar rijd je het recreatiegebied in en vind je ook de parkeerplaats.

Geestmerambacht honden

Honden zijn toegestaan in recreatiegebied Geestmerambacht. In het hele recreatiegebied ben je verplicht om de uitwerpselen van je hond op te ruimen. In veel delen van het gebied mogen honden het hele jaar loslopen. Let wel op de borden hoe dit is aangegeven.