Kerstconcert in de Allemanskerk

Nieuws

OUDKARSPEL - In de Allemanskerk in Oudkarspel wordt op zaterdag 16 december het kerstconcert In Bethlehem gehouden. Een kerstconcert door vier koren, sopraan en een brassquintet. Een afwisselend kerstprogramma met Nederlandse klassiekers als Nu zijt wellekome, maar ook de statige klanken van geliefde Bachkoralen zullen te beluisteren zijn in de sfeervolle Allemanskerk.

Bijzondere medewerking wordt verleend door de midwinterhoornblazers die voor aanvang van het concert de bezoekers naar de kerk zullen roepen met hun midwinterhoorns. Een oud gebruik uit het oosten van het land wordt daarmede naar onze streken gehaald. Eenmaal binnen in de warme kerk onthalen de gouden klanken van het brassquintet de concertgangers met zowel klassieke, als ook jazzy swingende kerstmuziek.
Aanwezigen kunnen luisteren naar Barbershopkoor The HugoSingers uit Heerhugowaard, gemengd Kleinkoor Respiro uit Sint Pancras, vrouwenkoor Indigo uit Bergen en de Vrouwen van Triade uit Den Helder. Met medewerking van Maartje Keyzer, sopraan, het Brass Quintet onder leiding van Metsje Cnossen, Midwinterhoorngroep Van Hakken Komt Blazen.
Zaterdag 16 december in de Allemanskerk, Dorpsstraat 878 te Oudkarspel. Het concert begint om 20 uur, zaal open om 19.15 uur. Toegangsprijs 10 euro, reserveren via inbethlehem2017@gmail.com; ook verkoop aan de kerk. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lief Langedijk.