ZVV De Draai verrast Chelsea in Jos Kamp Assurantiën-cup

(Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - In de tweede ronde in de Jos Kamp Assurantiën cup boekte ZVV De Draai / D&B The Facility Group een verrassende 3-1 overwinning op het sterker ingeschatte Chelsea. Verder had het ongenaakbaar geachte team van debestevergelijkingssites.nl de grootst mogelijke moeite met NVDB en wacht de revelatie van het afgelopen seizoen, Zonneveld Elektro, nog steeds op de eerste punten.

Subtopper Jos Kamp Assurantiën kon vroeg in de wedstrijd niet profiteren van een man meer situatie tegen MEUBELZORG en stond later zelfs met 2-0 achter door twee treffers van Rutger Hennen. Bevliegingen in de slotfase van Michel Blank en Thomas Rep zorgden er echter voor dat Jos Kamp toch nog een puntje overhield aan dit duel (2-2).

Zonneveld Elektro heeft duidelijk de goede vorm van het vorige seizoen nog niet te pakken en leed een kansloze nederlaag tegen FC Atlas. Met tussenstanden van 3-2, 5-3, 7-4 en 8-6 kon Zonneveld de strijd nog lang volhouden, maar in de slotfase liep FC Atlas uiteindelijk toch uit naar een grote overwinning (12-6). Khalid Ezhar (FC Atlas) en Eliseeo Cardenas (Zonneveld Elektro) scoorden beiden in deze wedstrijd vier keer.

Subtopper NVDB deed het meer dan verdienstelijk tegen het sterke debestevergelijkingssites.nl en kwam zelfs op een 2-0 voorsprong. Pas hierna kwam debestevergelijkingssites.nl op stoom en toen was er geen houden meer aan. In slechts tien minuten scoorde het maar liefst zesmaal en leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist. NVDB kwam echter weer terug tot 6-4 en door twee doelpunten van Dave de Lange kwam NVDB drie minuten voor tijd zelfs langszij. In de laatste minuut besliste Nour-eddine Ourhris dit duel echter toch in het voordeel van debestevergelijkingssites.nl.

Ook Adviesgroep het Raadhuis is nog zonder puntverlies en versloeg Groot in Kluswerk. Door o.a. twee doelpunten van Sebastiaan Keus zette de adviesgroep een vroege achterstand om in een 4-1 voorsprong. Hierna ging het weer gelijk op en scoorde beide ploegen nog twee keer, wat resulteerde in een 6-3 eindstand. Daan Savelberg scoorde in deze wedstrijd drie keer voor de adviesgroep, maar helaas was dit geen zuivere hattrick.

Ook Van Dijk Borstelwerken.nl heeft een goede seizoenstart en won met 5-1 van Tips Thailand. Bij een 3-0 achterstand kon Tips pas zeven minuten voor tijd tegenscoren. Het werd uiteindelijk 5-1 voor Van Dijk, dat eveneens beide wedstrijden heeft gewonnen en dus gedeeld koploper is.

In de laatste wedstrijd van de avond boekte het bescheiden team van ZVV De Draai / D&B The Facility Group een verrassende overwinning op Chelsea. Met een fraaie treffer bracht Erik van Kampen De Draai op voorsprong, maar halverwege de wedstrijd maakte Jorisjan Neefjes gelijk. Door doelpunten in de slotfase van Dave Hottentot en Marc Roeleveld haalde De Draai de eerste punten dit seizoen binnen en staat nu keurig in de middenmoot.

Op dinsdag 27 september a.s. is de derde speelronde in de Deimoshal. Behalve Zonneveld Elektro wachten onderin NVDB en Groot in Kluswerk nog op de eerste punten.

Late treffers Poel completeren comeback Esdegé-Reigersdaal

Middels een ruime overwinning op ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken heeft Joris Dekker Bouw de koppositie overgenomen in de DEZA Kozijnen-Cup. Mede dankzij twee doelpunten van Guus Bakker had Joris Dekker Bouw halverwege dit duel al een 3-0 voorsprong in handen waarna Frans Schuitenmaker wat terug deed. Drie snelle treffers van Joris Dekker Bouw deden het gat vergroten en in de laatste tien minuten was er geen houden meer aan voor ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken, dat uiteindelijk een 11-3 nederlaag moest incasseren. Bakker was met vier goals de topscorer aan de kant van Joris Dekker Bouw, dat zo ook de tweede wedstrijd van het seizoen wist te winnen. Dat gold ook voor Loogman Carwash Heerhugowaard, dat echter door een minder doelsaldo de koppositie wel wist te verliezen. Tegen Fc Broederschap kwam het in de dertiende minuut op een 1-0 voorsprong dankzij Dennis Haisma en een kwartier voor tijd werd deze voorsprong verdubbeld door Jef Bruin. Noureddine Taghlaoui bracht de spanning nog wel terug, maar dichterbij zou Fc Broederschap niet meer komen; 2-1.

Ook Bouwbedrijf Bert Groot boekte de tweede overwinning op rij en deed dat overtuigend tegen L’Arcade. Door twee treffers van Robin Wezepoel en één van Remko Brouwer kende de ploeg een droomstart en had het zo al na zeven minuten een 3-0 voorsprong in handen. Frank vd Lans deed nog wel wat terug namens L’Arcade, maar moest toezien hoe zijn ploeg hierna vier goals op rij moest incasseren. De twee laatste doelpunten waren nog wel voor L’Arcade, dat zo de schade enigszins wist te beperken. Wezepoel zou vier keer het net weten te vinden en had hiermee een groot aandeel in de 7-3 overwinning. De laatste ploeg die ook nog foutloos is gebleven luistert naar de naam Esdegé-Reigersdaal, al had het hiervoor wel een knappe comeback nodig tegen New Basic. Loek Stam hielp New Basic aan een vroege voorsprong en was later in het duel ook goed voor de 0-2. Bart Veldhuisen tekende echter al snel voor de aansluitingstreffer, maar na een eigen goal van Mike Bleeker was het gat weer twee. Esdegé-Reigersdaal gaf zich echter niet gewonnen en kwam vijf minuten voor tijd weer dichterbij dankzij een doelpunt van Jeremy Ruiter. In de 39e minuut kwam de ploeg zelfs langszij via een treffer van Daan Poel, wat een zware tik bleek te zijn voor New Basic. In de slotminuut kon Poel namelijk nog een keer toe slaan en zijn ploeg hiermee aan de volle buit helpen; 4-3.

In het duel tussen Stuijt Infra GWW en Hood Atleten zou de beslissing ook laat vallen en was er sprake van een spannende strijd. Al in de openingsminuut was het raak voor Hood Atleten en was Dimaggio Senchi de doelpuntenmaker. Roy Wit zou later de gelijkmaker voor zijn rekening nemen en dankzij een goal van Michel Maijer nam Stuijt Infra GWW de voorsprong over. De reactie van Hood Atleten volgde niet snel later en zo was de score weer in evenwicht na het doelpunt van Mohamed Abdelali. Tom Grooteman hielp Stuijt Infra GWW aan een nieuwe voorsprong, maar al snel kwam Hood Atleten weer langszij dankzij Isam Mounfarid. In de slotfase was het uiteindelijk toch Stuijt Infra GWW dat aan het langste eind wist trekken. Remon Zilver was goed voor de 4-3 en zo ook de drie punten. Jari Mandjes had het op zijn heupen tegen Sunrise zonwering b.v. en bezorgde Golilex zo de eerste overwinning van het seizoen. Roy Westra schoot al snel raak namens Sunrise zonwering b.v. maar de reactie van Gofilex volgde direct. De tweede goal van Mandjes betekende de eerste voorsprong voor Gofilex, dat Sunrise zonwering b.v. al snel langszij zag komen na een doelpunt van Tim van Kraats. Het slotakkoord was echter voor Mandjes, die met zijn derde goal de overwinning zou veiligstellen voor Gofilex; 2-3.