Handbal: Wester en Van Wetering in definitieve WK-selectie

Sport
Bo van Wetering, hier op archiefbeeld, mag met Team NL mee naar het WK.
Bo van Wetering, hier op archiefbeeld, mag met Team NL mee naar het WK. (Foto: Handbal Inside/ Sasa Pahic Szabo)

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse handbaltoppers Tess Wester en Bo van Wetering zijn door bondscoach Monique Tijsterman opgenomen in de definitieve selectie voor het WK, dat woensdag 1 december van start gaat in Spanje. De TeamNL Handbaldames verdedigen in Spanje de wereldtitel, die het team in december 2019 veroverde in Japan. Ze nemen het vrijdagavond 3 december in hun eerste poulewedstrijd op tegen Puerto Rico.

Achttien speelsters reizen met Team NL af naar het Spaanse Torrevieja, waar Oranje drie poulewedstrijden speelt. Zestien speelsters worden opgenomen in de wedstrijdselectie. Zoë Sprengers mag zich opmaken voor haar eerste eindtoernooi. De ervaren doelvrouw Wester (28) is als speelster actief bij de Roemeense topclub CSM Bucuresti. De Heerhugowaardse is al bijna tien jaar de eerste sluitpost van de Nederlandse ploeg. De zes jaar jongere Van Wetering, die Denemarken bij Odense speelt, maakte eveneens deel uit van het team dat in 2019 de wereldtitel bemachtigde. Van 1 tot en met 19 december wordt gestreden om de wereldtitel. Op het WK is Nederland ingedeeld in groep D met Zweden, Puerto Rico en Oezbekistan.

De eerste drie landen uit de acht poules plaatsen zich voor de hoofdronde. De landen die op de vierde plaats in de poule eindigen spelen om de Presidents Cup en de plaatsen 25 tot en met 32. In de hoofdronde spelen de teams uit de groepen A/B, C/D, E/F en G/H drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor de kwartfinales. De halve finales worden gespeeld op 17 december, de finale staat gepland voor 19 december.

Wedstrijdschema WK

Vrijdag 3 december 18:00: Nederland-Puerto Rico

Zondag 5 december 18:00: Oezbekistan-Nederland

Dinsdag 7 december 20:30: Nederland-Zweden

Meer informatie over het WK is te vinden op spainhandball2021.com.