Koop een bosje rozen en steun daarmee het goede doel.
Koop een bosje rozen en steun daarmee het goede doel. ((Foto: Pexels.com))

Rozenverkoop voor KiKa tijdens Jaarmarkt

HEERHUGOWAARD - Tijdens de jaarlijks terugkerende jaarmarkt, maandag 16 september, zal Lionsclub Heerhugowaard–Langedijk–Obdam en omstreken, dat komend jaar haar veertigjarige charter bereikt, eveneens een marktkraam bemannen. De Lionsleden verkopen die dag rozen. De opbrengst van de verkoop komt ten gunste van KiKa, stichting Kinderen Kankervrij.

De rozen worden gesponsord door een van de Lions-leden, die connecties heeft met een rozenkweker in Kenia. De gehele opbrengst komt dan ook ten goede van het gestelde doel. Stichting KIKA bestaat sinds 2002 en samen met het KWF streeft zij er in zeven behandel- en onderzoekscentra naar om kinderkanker uit te bannen. Er is nog een enorm lange weg te gaan en het doel is thans om tot die therapieën te komen, die tijdens de behandeling van de kinderen met kanker minder bijwerkingen en ernstige gevolgen zoals aantasting van belangrijke organen zullen hebben.

Het doel is nog lang niet bereikt en er is nog heel veel geld nodig voor onderzoek. De onderzoekers en hun centra streven er naar om 95 procent genezing te bereiken. Wie op de jaarmarkt rozen koopt doet een geldelijke bijdrage aan Stichting KIKA en draagt bij de financiering van het onderzoek naar betere therapieën ter genezing van kinderkanker.

Liever geen bloemen kopen, maar wel het goed doel steunen? Bij de marktkraam staat tevens een collectebus, waarin donaties kunnen worden gedeponeerd.

De Jaarmarkt Heerhugowaard vindt maandag 16 september van 09.00 tot 16.30 uur voor de 41e keer plaats rond de Middenweg en het Raadhuisplein (Centrumwaard). Er zijn meer dan 450 kramen met een diversiteit aan producten te vinden en er is voldoende gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje bij één van de restaurants.

Meer berichten
 

Fotoseries