VakantieFUN met Sport-Z

  Nieuws
Het programma is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. (Foto: aangeleverd)
Het programma is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - De gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard organiseren woensdag 24 oktober samen met stichting Sport-Z het vakantieprogramma VakantieFUN, speciaal voor kinderen van tien tot en met twaalf jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD et cetera). Deelnemen kost niets.
Het actieve en creatieve programma werd de afgelopen drie jaar in de zomervakantie zo goed ontvangen dat de deelnemende gemeenten besloten hebben zich voor langere tijd aan het project te verbinden én een pilot te starten met het draaien van hetzelfde programma in de herfstvakantie. "Bij deze pilot hebben wij een beperkt aantal plaatsen beschikbaar", aldus een woordvoerder van Sport-Z. "Door de leeftijdsgroep nader te specificeren kunnen wij het programma zo inrichten dat het voor de héle groep een belevenisvolle dag vol nieuwe en positieve ervaringen wordt." Gezien de specifieke behoefte van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Vandaar dat er wordt gewerkt met kleine groepen en een centrale projectleider. De begeleiders van Sport-Z beschikken over de juiste kennis en kunde om de groep te begeleiden.
De deelnemers worden om 09.30 uur verwacht en starten vanaf 10.00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch hebben de kinderen de mogelijkheid om een eigen activiteit te doen en in de middag is er een spektakel in de sporthal van De Meent. Vanaf 15.30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald en hebben ouders de mogelijkheid om een half uurtje mee te doen aan een activiteit. Om 16.00 uur is het programma afgelopen. Voor deze dag is er een chill-zone/ creatieve ruimte ingericht voor kinderen die dit nodig hebben.
Het evenement vindt plaats in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Kinderen aanmelden kan tot en met 10 oktober via www.sport-z.org/vakantiefun. Meer weten? Bel Hester Zwart via 06-52493264 of mail naar h.zwart@sport-z.org.

Meer berichten