Zaalvoetbal: Van Etten helpt SDV Installatietechniek aan knappe comebackzege

Gaat ie erin of niet?
Gaat ie erin of niet? (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Gemakkelijk ging het niet, maar KBL Schoonmaakcentrum heeft de koppositie in de Deze Kozijnen Cup weten te behouden. Tegen De Heertjes 4/Sunrise zonwering nam het in de zevende minuut een 0-1 na een doelpunt van Eric Stoot. Hierna bleven de doelpunten lang uit en zo bleef De Heertjes 4/Sunrise zonwering hopen op een resultaat. Uiteindelijk zou Niels Blokdijk drie minuten voor tijd voor de belangrijke 0-2 zorgen, al maakte Thimo Roemburg het nog even spannend. Er was echter onvoldoende tijd voor De Heertjes 4/Sunrise zonwering om nog terug te komen in dit duel en kon het de 1-2 nederlaag niet voorkomen.

Joris Dekker Bouw haalde hard uit tegen K&A Transportbedrijf en klom zo op naar plek twee. Een fantastische start betekende na zeven minuten al een 4-0 voorsprong voor Joris Dekker Bouw, dat halverwege het duel een marge van zes in handen had door onder meer vier goals van Rick Does. Ammar Naim deed hierna wat terug namens K&A Transportbedrijf, maar hierna kon Joris Dekker Bouw de voorsprong weer uitbreiden door vier opeenvolgende treffers te maken. In de laatste tien minuten vielen de goals aan beide kanten, wat uiteindelijk zou resulteren in een eindstand van 14-4. Does was met zes goals de topscorer aan de kant van Joris Dekker Bouw.

Gofilex leek lang op weg naar de overwinning tegen SDV installatietechniek, maar gaf het uiteindelijk volledig uit handen. Dankzij twee vroege goals van Kay Besseling was de beginfase duidelijk voor Gofilex, al deed Kevin van Etten snel wat terug. Gofilex nam het heft echter weer in handen en wist zijn voorsprong te vergroten naar 1-4 na doelpunten van Sebastiaan Lippelt en Joreno Mandjes. SDV installatietechniek gaf zich echter niet gewonnen en kwam wat dichterbij dankzij Tom Konijn. Een kwartier voor tijd tekende Bas Groot voor de aansluitingstreffer waarna de beslissing zou vallen in de spannende slotfase. In de 32e minuut was de score in evenwicht nadat Van Etten zijn tweede van de avond wist te maken en na een gele kaart voor Jari Mandjes was het voordeel daar voor SDV installatietechniek. Van Etten wist zijn hattrick en daarmee de comeback van SDV installatietechniek compleet te maken en zo kwam zijn ploeg een minuut voor tijd voor het eerst op voorsprong. Dit bleek voldoende te zijn voor de 5-4 overwinning, een bittere pil voor Gofilex dat ook nog een rode kaart (twee keer geel) voor Besseling moest incasseren.

FC Atlas heeft de smaak te pakken en boekte tegen L’Arcade de vierde overwinning op rij. Lang leek er niets aan de hand voor FC Atlas, al gaf het in de eerste helft van dit duel nog wel een 2-0 voorsprong uit handen. Hierna stond Khalid Ezhar op en met maar liefst vier treffers schoot hij FC Atlas naar een 6-2 voorsprong. Met nog negen minuten te gaan zou dat beslissend moeten zijn, maar L’Arcade knokte zich geweldig terug in dit duel. Dankzij vier treffers in slechts vijf minuten, waarvan twee van Buddy Vogelzang, was de stand ineens weer gelijk en mocht de ploeg met het momentum aan zijn zijde hopen op meer. Uiteindelijk kreeg L’Arcade toch nog het deksel op zijn neus nadat Yassine El Abdellaoui een minuut na de gelijkmaker voor de 7-6 eindstand wist te zorgen. Na deze overwinning is FC Atlas L’Arcade voorbij op de ranglijst en is de ploeg nu terug de vinden op de vierde plek. Loogman Carwash Heerhugowaard deed goede zaken door Esdegé-Reigersdaal te verslaan en boekte zo zijn tweede overwinning van het seizoen. Doelpunten bleven lang uit in de dit duel en uiteindelijk werd pas een kwartier voor tijd de score geopend door Maarten van Ammers. Ook hierna bleef het spannend en waren de goals schaars. Pas in de laatste minuut viel de tweede treffer te noteren en het was opnieuw Loogman Carwash Heerhugowaard dat op het scorebord kwam na een goal van Rik Heeringa; 2-0.

Hattrick Van Kampen bezorgt Heertjes 3 belangrijke punten in degradatiestrijd

In een tumultueus duel heeft het laag geklasseerde team van De Heertjes 3/Hot & Tot Watches verrassend met 6-2 gewonnen van Van Dijk Borstelwerken.nl en pakt zodoende belangrijke punten in de strijd tegen degradatie in de Jos Kamp Assurantiën-cup (poule B). Ook voor koploper debestevergelijkingssites.nl was het een geslaagde avond zelf boekte het team een eenvoudige overwinning op Horizon Transport & Koeriersdiensten (dat nog steeds op zijn eerste punt wacht) en zag de concurrenten Zonneveld Elektro (nummer twee) en Jos Kamp Assurantiën (nummer drie) punten verspelen.

Het op de voorlaatste plaats staande De neven van Jim pakte een verdienstelijk punt tegen medekoploper Zonneveld Elektro. Dit duel bleef lang doelpuntloos, maar in het laatste kwartier bracht Stephan Kocken De neven van Jim tot twee keer toe op voorsprong. Richard Westa en Stefan Zonneveld zorgden ervoor dat Zonneveld toch nog een puntje overhield aan dit duel.

Middenmoter Tips Thailand had het lang lastig tegen SPITS-Medicijnuitgifte op Maat, maar won uiteindelijk toch nog ruim (6-2). Ferry Wolse wist tweemaal de achterstand voor SPITS te neutraliseren, maar nadat Sander Hillegers Tips Thailand op 3-2 had gebracht was de koek op voor SPITS.

Middenmoter Van Dijk Borstelwerken.nl had zijn dag niet en verloor verrassend met 2-6 van De Heertjes 3/ Hot & Tot Watches. De Heertjes nam al snel een 2-0 voorsprong, maar halverwege de wedstrijd was de strijd alweer in evenwicht (2-2). De Heertjes overleefde een tijdstraf en kwam hierna via Thomas Dempsey weer op voorsprong. Het duel werd hierna onvriendelijk en via Erik van Kampen wist De Heertjes hun man meer situatie wel goed uit te buiten (4-2). Diezelfde Van Kampen werd ‘man of the match’ door hierna nog twee keer te scoren (waarvan nogmaals uit een man meer situatie). Door dit resultaat staat het team van De Heertjes 3 nu op een veilige negende plaats.

Renses Automobielbedrijven kende een droomstart (drie overwinningen op rij), maar lijkt nu toch een beetje aan een vrije val bezig. Tegenstander NVDB stond binnen vijf minuten al op een 3-0 voorsprong en deze ruime voorsprong werd niet meer weggegeven. Het werd uiteindelijk 7-2 voor NVDB, dat hierdoor klimt naar de vierde plaats.

Debestevergelijkingssites.nl haalde weer eens de dubbele cijfers tegen Horizon Transport & Koeriersdiensten. Het won met 12-3 en Moussa Sabili scoorde weer eens vier keer. In de laatste wedstrijd van de avond verloor Jos Kamp Assurantiën verrassend van Chelsea. Eugene van Esveld zette Chelsea op een 2-0 voorsprong, maar Jos Kamp vocht zich terug en kwam langszij. In de laatste minuut bezorgde Eldin Redzepi Chelsea toch de overwinning (3-2).

Na zeven rondes is debestevergelijkingssites.nl als enige nog zonder puntenverlies. Zonneveld Elektro heeft nu twee punten achterstand en de nummer drie Jos Kamp Assurantien heeft al acht punten minder dan de koploper. Onderin begint het er slecht uit te zien voor De neven van Jim (een punt) en Horizon Transport & Koeriersdiensten (puntloos).