Vrijwilligersdag bij De Beestenboel

  Nieuws
Vrijwilligersdag bij De Beestenboel succesvol. (Foto: aangeleverd)
Vrijwilligersdag bij De Beestenboel succesvol. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUID-SCHARWOUDE - Bij kinderboerderij De Beestenboel in Zuid- Scharwoude vond 11 september een vrijwilligersdag plaats. Een groep collega’s van farmaceutisch bedrijf Boehringer Ingelheim Nederland, gevestigd in Alkmaar, kwam een dag lang klussen en schrobben.
Speciaal voor bewoners van zorgcentrum Buitenzorg en voor ouderen aangesloten bij de Zonnebloem was een rondleiding en een tombola geregeld. Als grote verrassing voor de ouderen kwam een gedeelte van het Langerdijker koor ook nog een optreden geven. Voor de vrijwilligers van De Beestenboel was met lokale bedrijven een grote hoeveelheid aan gesponsorde spullen geregeld.
De dag resulteerde in onder andere een onkruidvrije vlindertuin, een onkruidvrij pad, een geschuurde wand van de educatieve ruimte, geschilderde delen van gebouwen, een hersteld dakpannendak en schone hokken voor pluimvee en konijnen. De activiteiten voor de ouderen werden zeer gewaardeerd. Eén van de ouderen gaf aan dat het "een dag met een gouden randje” was geweest.
De dag is onderdeel van een serie vrijwilligersdagen van Boehringer Ingelheim om te laten zien dat het bedrijf maatschappelijk betrokken is bij de regio en bij de gezondheid van mens en dier.

Meer berichten