Wandel mee door het mooie Langedijk.
Wandel mee door het mooie Langedijk. ((Foto: rodi.nl))

Dorpswandeling en fietstocht door Zuid-Scharwoude

  Toerisme

ZUID-SCHARWOUDE - Stichting Toeristische Promotie Langedijk (STPL) organiseert woensdag 31 juli een dorpswandeling door Zuid-Scharwoude. De wandeling gaat om 19.00 uur van start vanaf De Roode Leeuw aan de Dorpsstraat 440.

Na de geweldige belangstelling in de andere dorpen, biedt de STPL ook deze wandeling weer gratis aan. Deelnemers aan de wandeling komen op mooie plekjes waar ze normaal gesproken nooit zouden komen en de gids vertelt interessante anekdotes over de gebeurtenissen en gewoontes van vroeger. Hij doet dat aan de hand van oude foto's in een fotoboek. De Prinsengracht, de Koog, de Boomgaard, de zuurkoolfabriek van Kramer; allemaal locaties waar leuke verhalen over te vertellen zijn. Dat geldt ook voor de verdwenen eilanden, bruggen en de Voorburggracht als vaarverbinding. Een mooie kans om je eens te laten verrassen in dit bijzondere dorp. 

Fietstocht door Langedijk

Liever fietsen? Onder leiding van de bekende Langedijker gids Peter de Nijs wordt er woensdag 31 juli om 13.00 uur gestart vanaf de ingang van recreatiegebied Geestmerambacht, tegenover Droompark Molengroet. De titel van de 27,5 kilometer lange tocht is 'Leer en beleef Langedijk'. Onderweg wordt stilgestaan bij plekken die iets vertellen over wetenswaardigheden van de diverse dorpen. Halverwege is er tijd voor een kopje koffie of iets anders. Deelname is gratis, net als bij de wandeltocht.

Meer berichten