Opbrengst Food te Voet Tour naar stichting Je mag er zijn

Algemeen
De opbrengst van de Food te Voet Tour gaat dit jaar naar stichting Je mag er zijn.
De opbrengst van de Food te Voet Tour gaat dit jaar naar stichting Je mag er zijn. (Foto: Rodi Media/MB)

DIJK EN WAARD - De North Holland Horse Trials (NHHT) organiseert zaterdag 8 april een mooie en lekkere wandelroute door de prachtige natuur met heerlijke lokale hapjes en kleine gerechtjes. De opbrengst van deze Food te Voet Tour gaat naar stichting Je mag er zijn uit Noord-Scharwoude, die geweldig werk doet voor pleeggezinnen. 

 De Food te Voet Tour gaat over het mooie open terrein van Manege Beukers en het recreatieschap Geestmerambacht in Oudkarspel langs het cross-country parcours van de paarden. U ziet de paarden van dichtbij over de spectaculaire hindernissen springen en kunt de ruiters over het parcours kunt volgen. Tijdens de wandeling geniet u op vijf verschillende plekken van kleine gerechtjes die verzorgd worden door MamaMieppie hapjes- en maaltijdservice, Franique catering en Wijndomein de Koen (voor de kinderen zijn er kindergerechtjes).  

De lengte van de wandeling is circa vier kilometer. De wandelroute biedt een prachtige middag in het buitenleven tijdens de North Holland Horse Trials, waarbij de gezellige bar aan het einde van route natuurlijk open is. Op het hoofdterrein is een countrymarkt en zijn er diverse activiteiten voor kinderen zoals paaseieren zoeken met de paashaas, een goochelshow en ponyrijden. Een leuk dagje uit dus voor het hele gezin! 

De opbrengst van de Food te Voet Tour gaat dit jaar naar stichting Je mag er zijn. Als een kind uit huis geplaatst wordt is dat echt geen leuke logeer partij. Tijd om een koffertje te pakken is er niet. Als pleegouder heb je vaak snel, veel spullen nodig en wil je graag het leed voor een kind zo klein mogelijk maken, en hem of haar een veilig gevoel geven. Emotioneel is dat een hele taak maar praktisch komt er ook heel wat bij kijken. Je mag er zijn wil in deze de helpende hand bieden.  

Pleegouders die beschikbaar zijn kunnen ieder moment een telefoontje krijgen. De plaatsing van het kind kan dezelfde dag nog zijn en er zijn zelfs spoedplaatsingen waarbij kinderen ‘s nachts worden gebracht. Waarom hebben pleegouders die op de lijst staan dan niet van alles in huis kan je je afvragen. Niet iedereen heeft daar ruimte voor en het kunnen kinderen van 0 tot jongvolwassen zijn, dus men weet vooraf vaak niet welke spullen er nodig zijn. Je kan het zo gek niet bedenken of Je mag er zijn heeft het in huis. Denk aan kleding, schoenen, speelgoed, boeken, spelletjes, fietsen, fietsstoeltjes, kinderwagens, bedjes, boxen, autostoeltjes en noem het verder maar op.  Pleegouders kunnen alles gratis ophalen of mogen het lenen.  

U kunt ze helpen door deze spullen te brengen bij Je mag er zijn aan de Mossel 23K in Noord-Scharwoude, dinsdag tussen 09.00 en 11.30 uur, woensdag tussen 18.30 en 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur.   

Maar naast spullen is er ook financiële hulp nodig, bijvoorbeeld voor de huur van de opslag en vaste lasten. Daarom gaat de opbrengst van de Food te Voet Tour dit jaar naar “Je mag er zijn”.  

Koop daarom een kaartje voor deze leuke en lekkere wandeling en steun dit goede doel. De kaartjes kosten €17,95 (volwassenen) en €9,95 (kids)  en zijn te bestellen op de website van de North Holland Horse Trials: www.nhht.nl.