Liveblog: EK verder zonder Oranje

Oranje
Afbeelding
(Foto: Rodi Media)

Welkom bij de liveblog van Rodi Media! Wij houden je hier op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten rondom het EK in jouw regio.

Einde van dit liveblog.

[28 juni 7:53 uur] Helaas, Oranje is uitgeschakeld na een pittig duel tegen Tsjechië. Voor wie juich jij nu?

oranje nederland verloren tsjechie

[27 juni 12:02 uur] Ron Verschoor uit Langedijk kijkt de wedstrijden het liefst met familie en vrienden in de tuin. Groot scherm aan en genieten.

[27 juni 11:49 uur] Hoe is het gesteld met het Oranjegevoel in Langedijk? Dat lees je in dit artikel.

ek gevoel oranje supporter

[24 juni 16:31 uur] Het kan niemand ontgaan zijn in Valkoog, Groenveld, Stroet en omgeving. Postbezorger Peter Visser bezorgt de post en pakketten op zijn uitgedoste elektrische ‘Oranje’ PostNL scooter. Gekleed in Oranje outfit bezorgt Peter Visser mensen niet alleen hun post, maar ook een glimlach op de gezichten. 

[24 juni 16:02 uur] Het EK-videoteam - bestaande uit Julia en Yannick - peilde de stemming in de regio. Conclusie? De oranjekoorts is flink toegeslagen in Noord-Holland

oranjekoorts oranje europees kampioenschap

Yannick en Julia gingen op pad om de oranjekoorts op te meten.

[24 juni 10:31 uur] De Oranjekoorts neemt langzaam bezit van Langedijk. Dat merken ze ook in De Binding, waar de burgemeester en wethouders hun thuisbasis hebben. Hoe zit het met het Oranjegevoel van wethouder Nils Langedijk?

voetbalfans oranje

[23 juni 8:28 uuur]  Kinderboerderij ’t Dierenduintje gelegen aan de Duinenboschweg 1a (150 meter ten noorden van het NS-station Castricum) heeft vlaggen uithangen. Ze vieren dat Oranje naar de achtste finale gaat. 


Oranje vlag wappert ook bij kinderboerderij 't Dierenduintje. - Yvette van der Does

[22 juni: 9.06 uur] Met een vlaggetjesjurk maak je de blits bij jouw vrienden en familie.

oranje kleding ek 2021
Cartoon: Arend van Dam

[22 juni: 9.03 uur] De zinderende openingswedstrijd van Nederland tegen Oekraïne (3-2 overwinning) en de overtuigende zege van ‘onze jongens’ op Oostenrijk (2-0) hebben ook Heemskerk ‘geraakt’. Zo verzint de plaatselijke kaasboer iets bijzonders: alles wat hij aan oranje heeft, gaat voor een prikkie van de hand. Wellicht ook Oranjekaas...? 

[22 juni: 9.01 uur] In de Eikenlaan in Krommenie gaan ze ook los in de straat!


Yvette van der Does

[22 juni 8:27 uur] Feest op Curaçao tijdens de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. 


[21 juni 14:45 uur] Deze schilders uit de Hoornse binnenstad werken op de dagen dat Nederland speelt in het oranje! Ingestuurd door D. Laan.


Aangeleverd

[21 juni 10:42 uur] Als het aan burgemeester Wienen ligt, kunnen Haarlemmers wel voetbal kijken in kroegen waar al een scherm hangt. Extra schermen buiten, daar is hij géén voorstander van.

ek voetbal kijken kroeg
Kijk jij vanavond voetbal in de kroeg? (foto: Rodi Haarlem)

[21 juni 10:06 uur] Vanavond om 18.00 uur mag Oranje weer, deze keer tegen Noord-Macedonië. Natuurlijk gaan we weer voor de winst!

[18 juni 14:20 uur] In deze video portretteren we zes jonge talenten van HFC Onder18 die mee mogen doen met de A-selectie van HFC. Ze vertellen hoe dit een stap kan zijn in hun voetbalcarrière en analyseren het Nederlands elftal.


[18 juni 14:18 uur] In deze video zijn we in Schagen waar het een groot oranje feest was op de voetbalvelden tijdens het Oranje-toernooi van Schagen United.


[17 juni 13:46 uur] Op de Reiger in de Hoornse Kersenboogerd zijn ze zo te zien helemaal klaar voor de wedstrijd van vanavond tegen Oostenrijk! Om 21.00 uur speelt het Nederlands elftal tegen Oostenrijk in de Johan Cruijff Arena. 


Aangeleverd

[16 juni 11:49 uur] Dit keer bezocht Julia van het Rodi videoteam het voetbaltalent Myles Haanstra uit Oudkarspel. De 8-jarige Myles is een groot voetbaltalent. Hij eet, drinkt en slaapt voetbal en gaat alles om het EK heen dan ook kijken en volgen.


[15 juni 15:16 uur] Op de Tweeboomlaan in Hoorn kleuren zelfs de bomen oranje!


Foto: Roger Voorn

[15 juni 15:14 uur] Rotonde Daalmeer is EK-proof.


Aangeleverd

[15 juni 8:17 uur] Tijdens de wedstrijd Nederland - Oekraïne trakteerde het fietsduo Ruy en Bradley het publiek op de Koemarkt in Purmerend op kunstjes. 


Foto: Han Giskes

[15 juni 8:06] De bal is rond: vijf vragen aan Rens Verweij.


Foto: Peter Fokker fotografie

[15 juni 8:01 uur] De Oranjekoorts stijgt, ook in Hoorn. De Koepoortsweg zéker; daar zijn de bewoners al weken in oranjestemming!


Foto: Roger Voorn

[15 juni 7:58 uur] Eendracht maakt machtig, zo bewijst ook de Korenmolen in Noord Scharwoude. Alleen als álle buren meedoen ziet je straat er zo sfeervol uit als hier! 


Aangeleverd

[15 juni 7:54 uur] Margit Biersteker is een echte Oranjefan. Zij en haar mede Oranjofielen, bestaande uit een hechte posse van liefhebbers, bezoeken samen bijna iedere thuiswedstrijd, en ook zelfs regelmatig een uitwedstrijd. æe waren ook weer live aanwezig bij de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne, die werd gewonnen met 3-2.


Margit Biersteker is een echte Oranjefan. Foto: aangeleverd

[15 juni 7:50 uur] Groep 7 vertoeft al enige tijd in EK-sferen. Juf Maaike liet haar pupillen onlangs in oranjetenues naar school komen, hetgeen een mooi plaatje opleverde. Ook werden klassikaal vijf vragen met betrekking tot het EK beantwoord.


Foto: JB/RM

[14 juni 15:33 uur] Cartoonist Arend van Dam volgt ook het EK - en legde de emoties van de wedstrijd van gisterenavond (NED - OEK) vast in beeld!

[14 juni 15:03 uur] Nieuwendam in Amsterdam-Noord: op het Texelplein zijn zelfs alle lantaarnpalen ingepakt.

[14 juni 14:51 uur] Binnenlandse en buitenlandse media laten zich in hun berichtgeving positief uit over de openingswedstrijd van Oranje op het EK. Oekraïne werd gisteravond in de Johan Cruijff ArenA met 3-2 verslagen. Vitesse’22 is trots op hun voormalig clubspeler Teun Koopmeiners en wenst hem in het bijzonder heel veel succes toe. Koopmeiers is voor jeugdleden een groot voorbeeld. 

[14 juni 14.26 uur] Astrid van Dijke uit Andijk is blij: “de eerste EK wedstrijd afgelopen zondag, 13 juni, was geweldig met een overwinning van 3-2 tegen Oekraïne. We kijken alweer uit naar donderdag. En wensen de jongens weer succes!”

[14 juni 8.44 uur] Niet alleen in Noord-Holland stijgt de Oranje-koorts, maar het EK Voetbal leeft ook op Curaçao. Redacteur Donald Esser brengt de voorbereidingen op het EK-feest op Curaçao in beeld. 


[14 juni 8:42 uur] Hoe zit het met de Oranjekoorts in Langedijk? Hebben we er een beetje vertrouwen in en zijn we er klaar voor? Karin van der Vliet en kleindochters Shay en Liv zeker!

oranjekoorts

[11 juni 14:41 uur] Eigenlijk is de Haarlemse Bob Lourenburg helemaal niet zo’n voetbalfan. Toch heeft de oud-glazenwasser zo’n 24 uur gestopt in het versieren van de Bastiaanstraat in de Slachthuisbuurt.


Bob Lourenburg heeft geen hoogtevrees. - foto: Willem Brand

[11 juni 14:39 uur] Jan de Vries uit Oudkarspel is een echte Oranjefan. Hij keek alle wedstrijden van het EK onder 21, en heeft ook geen kwalificatie- of oefenwedstrijd van Oranje gemist. 

ek voetbal 2020

[11 juni 13:31 uur]  Er zijn vrijwilligers en er zijn vrijwilligers. En dan heb je nog Bas Maas. Bas is het manusje van alles bij de Heerhugowaardse voetbalvereniging SVW ‘27. Zo iemand die altijd paraat staat als de handen uit de mouwen gestoken moeten worden.

 

[11 juni 13:29 uur] Marius Wiegman - Alkmaarder, AZ-kenner én redacteur van de AZ-fanpage - over het naderende EK.


[11 juni 8:41 uur] De Landsmeerse cartoonist Arend van Dam maakte deze treffende tekening over het EK. ‘Even wat anders op tv’.


Arend van Dam

[11 juni 8:38 uur] De straten in Beverwijk kleuren oranje zoals in de Hillegonda Leijenstraat. 


De Hillegonda Leijenstraat in Beverwijk waar ook EK-vlaggetjes van andere landen zijn opgehangen. (Foto: Co Backer)

[10 juni: 15.14 uur] Ook de Pieter Jelle Troelstraweg in Egmond aan Zee is helemaal klaar voor het Europees Kampioenschap voetbal.

ek voetbal 2020 UEFA
Foto: Rosanna Snijder

[10 juni 14:33 uur] Ook de Hoogewoud in Zwaag is klaar voor het EK voetbal. Buren hebben samen de straat versierd met oranje vlaggetjes. De oranjesfeer zit er hier dus al goed in!


Rodi Media

[10 juni 14:30 uur] De Italiaanse Zeedijk in Hoorn kleurt oranje, dus ook daar zijn ze helemaal klaar voor het EK. Wat een gezelligheid!


Hans Beckman

[10 juni 11:34 uur] Foto gemaakt op de Stentorweg, Kadoelen in Amsterdam-Noord. 

ek voetbal 2021

[10 juni 10:36 uur] De oranjekoorts is in Haarlem flink toegeslagen. Verslaggevers John van der Wal en Willem Brand brachten de mooiste oranjeversieringen in Haarlem in beeld!

[10 juni 8:04 uur] Ton Groot (57) uit Andijk gaat dit EK met zijn zoon Lars naar alle wedstrijden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. “Zo geef ik het oranjevirus door aan hem." 


Samen in 1994 met vrienden naar het WK in Amerika. - Aangeleverd

[10 juni 7:58 uur] Toetertramalant in het centrum van Beverwijk. Het zal niemand ontgaan dat heel voorzichtig in Nederland de oranjekoorts aardig begint op te lopen en ook bij de winkeliers in het centrum van Beverwijk zit de stemming er al goed in.


Ondernemers van centrum Beverwijk zijn klaar voor een mooi oranjefeest. (Foto: Aangeleverd)

[10 juni 7:56 uur] Als vrijdagavond 11 juni, klokslag 21.00 uur, scheidsrechter Makkelie het eerste fluitsignaal geeft van de wedstrijd Italië-Turkije, zit Erwin Blank (32) uit Heerhugowaard uiteraard klaar voor de televisie. “Ik kijk naar alle wedstrijden van het EK en dan vooral naar mijn collega’s Björn Kuipers en Danny Makkelie."


 Eredivisie scheidsrechter Erwin Blank - vincentdevriesfoto.nl

[10 juni 7:47 uur] “Laat onze kwalificatie voor de volgende ronde op weg naar het WK in Qatar in 2022 inspirerend werken op het Nederlands Elftal”, jubelt een dolenthousiaste Patrick Kluivert - interim-bondscoach, die tijdelijk Guus Hiddink vervangt - direct na het moeizaam bevochten gelijkspel tegen Guatemala.


Mattijs Kuijpers in de Cabana Arena. "Ook bij ons is het bij elk EK of WK traditioneel een gekkenhuis."  (Foto: Donald Esser) 

[9 juni 14:12 uur] Gespot in de wijk Wheermolen in Purmerend: op de een na bovenste galerij van een van de flats aan de Anne Franklaan zie je het grote verlangen naar de start van het EK.


Zo creëer je de optimale EK- en Oranjesfeer. (Foto: Rodi Media/JB)

[9 juni 13:51 uur] Hoe zit het met de Oranjekoorts in Langedijk? Hebben we er een beetje vertrouwen in en zijn we er klaar voor? We vroegen het groep 7/8 van juf Laura van Breugel.  


De mafketels van IKC Oudkarspel zijn er klaar voor! - aangeleverd

[9 juni 13:49 uur] Het verhaal doet al een tijdje de ronde. Er zou nu een keeper wonen, in die villa aan de Brakersweg. En een inwoner van Castricum weet het zelfs zeker. “Het is Maarten Stekelenburg, de keeper van Oranje, die woont daar nu in dat huis dat zo lang leeg stond!” Maar wat doet Maarten dan deze week thuis?


Reserve doelman Martin Coenen op zijn eigen voetbalveld aan de Brakersweg  - Yvette van der Does

[9 juni 12:44 uur] Is Hoorn klaar voor het EK 2020? Reporters Julia en Yannick gingen naar Hoorn en vroegen mensen op straat het hemd van het lijf.


[9 juni 10:52 uur] Benieuwd hoe Alkmaar over de kansen van Oranje op het EK denkt? Check deze video.


[9 juni 8:47 uur] Oranje boven: let op de hoogte straatversiering.


MAREN WINTER

[9 juni 8:13 uur] Niet alleen straten en huizen kleuren langzaam maar zeker oranje. Ook steeds meer horecazaken steken zich in het oranje ten teken dat ze helemaal gefocust zijn op het aanstaande EK Voetbal.


Ze hebben er zin in bij Het Wapen van Purmerend.  - Han Giskes

[9 juni 7:57 uur] De bal is rond: vijf vragen aan Tim van der Lee uit Zwaag.


"Als Oranje scoort, doe ik op de trampoline een backflip." (Foto: aangeleverd)

[8 juni 16:58 uur] Wie is de favoriete Oranjespeler van de burgemeester van Haarlem? En hoe kijkt hij straks naar de wedstrijden? 3 EK-vragen aan burgemeester Wienen!

ek voetbal oranje 2021
Hoe viert de burgemeester van Haarlem het EK dit jaar? (foto: Bibi Veth)

[8 juni 16:40] Oranje-versiering in de A.L. Salomonstuin in Heerhugowaard!

ek voetbal oranje 2021

[8 juni 15:16 uur] Wie in de Zaanse wijk Westerwatering doet er mee aan de EK-buurtpoule?

ek voetbal oranje 2021

[8 juni 9:34 uur] De Banning Cocqgracht in Purmerend kleurt oranje.


Aangeleverd

[8 juni 9:00 uur] In de Speenkruidlaan en op het Pinksterbloempad in Akersloot hebben ze hele hoge EK-koorts en in een tuin achter de Koningsweg treffen we Quint met zijn moeder Eveline en zusje Lis aan in het Oranje.


Oranje wasgoed hangt buiten in de Speenkruidlaan. (Foto: Yvette van der Does)

[8 juni 8:47 uur] In Uitgeest is de EK-sfeer redelijk ingetogen, behalve in De Hartemaat. Daar hebben Ronald Arends en zijn maten de ware EK voetbalsfeer gerealiseerd.


Oranjesfeer in de Hartemaat. (Foto: Bert Westendorp)

[7 juni 16:44 uur] Ook de Jollenmakersweg in Oostzaan is al helemaal in oranjesferen!

oranjestraat noord-holland ek voetbal 2021

[7 juni 16:36 uur] Ook in Amsterdam-Noord beginnen de straten langzaam aan oranje te kleuren. Deze foto is gemaakt in Floradorp. Een veelgehoorde klacht daar in de buurt is dat de oranje vlaggetjes bijna nergens meer verkrijgbaar zijn. Want als het aan sommige bewoners van dit blok ligt komt er nog veel meer oranje in het straatbeeld.

ek voetbal 2021 nederland

[7 juni 16:34 uur] Het is nog een van de weinige versierde huizen in de wijk St Maarten in Oudkarspel, dus dit appartementenblok aan de Waterlelie valt lekker op. Laten we hopen dat het aanstekelijk werkt!

ek voetbal 2021
Aangeleverd

[7 juni 14:08 uur] De bal is rond: vijf vragen aan Eric van Duyvenvoorde.


Eric (r) bezocht in 2018 met zijn vrienden de wedstrijd van Oranje tegen Duitsland in de Nations League. - Aangeleverd

[7 juni 14:04 uur] Astrid van Dijke uit Andijk heeft de oranjespullen al klaarliggen voor de wedstrijd van 13 juni om 21.00 uur. Nederland voetbalt dan tegen Oekraïne. 


Helemaal klaar voor de wedstrijd op 13 juni om 21.00 uur. - Astrid van Dijke

[7 juni 12:51 uur] EK-koorts stijgt langzaam in Purmerend.


Je ziet steeds meer huizen en straten oranje kleuren. Zoals hier in Tuinstee in Purmerend. (Foto: Rodi Media/MK)

[7 juni 11:04 uur] Volendam komt ook al in de stemming.

ek voetbal volendam
(Foto: Nicole Klaver)

[7 juni 10:58 uur] De bal is rond, 5 vragen aan... Het team van Ed Ydo uit Langedijk!

ek 2021
Aangeleverd

[7 juni 10:47] “Omdat ik 25 juni jarig ben en mijn zoon Shane op 30 juni hebben we het al vaak meegemaakt dat we tijdens een EK of WK een oranjefeestje hadden”, zegt de Medemblikse Joyce Haakman. “Was het geen kwartfinale, dan wel de halve finale.”


Tijdens het EK jarig zijn is soms leuk en soms niet. - aangeleverd

[7 juni 10:41 uur] Astrid van Dijke uit Andijk stuurde leuke foto’s van haar kitten en hond. “Onze huisdieren zijn ook klaar voor de EK voetbal en genieten altijd volop.


(Foto: Astrid van Dijke) 

[7 juni 10:22 uur] Op naar een succesvol EK 2021!

ek voetbal 2021
(Strip: Henk Veen)

[7 juni 10:16 uur] Zowel Barry van Ulsen als kunstenaar Henk Veen, oranjevoetbalfanaten en bewoners van de Bergmolen in de Molenwijk, hebben er alle vertrouwen in dat Oranje het goed gaat doen op het EK 2021. Vandaar, om iedereen enthousiast te maken in de flat, hebben de mannen wederom de flat ingepakt met oranje slingers. Vol plezier en enthousiasme reageren de bewoners positief en kunnen ze niet wachten tot het EK begint.

oranje ek 2021

(Foto: eigen)

[7 juni 10:11 uur] Niets verbroedert meer dan sport, en in Nederland met name voetbal en het Nederlands elftal. Het geeft ons vleugels, we willen erbij horen, en laten dat aan iedereen zien!
Zo ook de bewoners van Katuil in Waarland.

ek voetbal 2021
De bewoners van Katuil hebben weer flink hun best gedaan. Go Oranje! - vincentdevriesfoto.nl

[5 juni 15:57 uur] Het EK-videoteam van Rodi gaat de komende weken op pad voor mooie Oranje-video's.

[4 juni 12:25 uur] Erwin Dam is er helemaal klaar voor. De vlag hangt uit en een groot spandoek behelst een deel van de buitenmuur van zijn woning. “Iedereen mag weten dat het EK weer gaat beginnen,’’ lacht de Waarlander enthousiast.


Erwin is er klaar voor! - aangeleverd

[4 juni 8:05 uur]  Don’ Leo van der Hoeven. Oranjefan tot in zijn haarwortels. Bekend lid van de Oranje supportersclub waardoor hij bij de ‘harde kern’ hoort van de tweehonderd man sterke groep fans die geen (uit)wedstrijd overslaat van ons nationale team. Hoog tijd om de ‘Don’ aan de tand te voelen over hoe het ons team zal vergaan op het komend EK.


Don Leo is al in oranjesferen. - Dirk Karten

[3 juni 16:05 uur] Bij veel mensen begint het ‘oranje-gevoel’ steeds meer te leven. Zien we binnenkort weer dit soort taferelen in het Egmond aan Zee zoals tijdens een eerder eindtoernooi? Marja Bak-Aal dook voor de gelegenheid de archiefbeelden in en vond een aantal prachtkiekjes uit vervlogen oranjetijden.


Foto: Marja Bak-Aal

[3 juni 13:26 uur] Pascal Jansen zit straks net als heel Nederland een maand lang aan de buis gekluisterd. Na twee eindtoernooien zonder Nederlands elftal kan Oranje eindelijk weer eens schitteren. Hoe kijkt de AZ-trainer naar dit Oranje?


"We hebben echt goede spelers en extreem veel talent," aldus Pascal Jansen. - Ed van der Pol

[3 juni 13:20 uur] Speciaal voor alle voetbalfanaten hebben wij een speciale EK winactie! Wat moet je doen? 


Nieuwe bal nodig? - Yvette van der Does

[3 juni 13:05 uur] Ook bij het hoofdkantoor van Rodi Media in Broek op Langedijk is de oranjekoorts al losgebarsten!

ek voetbal 2021
Oranje-koorts bij Rodi Media - Annemieke Ooms

[3 juni 12:47 uur] In Haarlem is de Boris Pasternakstraat in Schalkwijk ook klaar voor het EK Voetbal 2021.

 Ook in de Boris Pasternakstraat in Schalkwijk zijn ze klaar voor het EK!  Foto: John van der Wal

[3 juni 10:25 uur] In huize Hartgers zijn ze al helemaal klaar voor het EK. Frits en Trudy zijn misschien wel de allergrootste Oranjefans in heel Heerhugowaard.


Tijdens een EK of WK is de sfeer heel gemoedelijk, vinden Frits en Trudy. - vincentdevriesfoto.nl

[3 juni 10:20 uur] Na jarenlange afwezigheid mogen we eindelijk weer eens juichen voor onze Oranje leeuwen op een eindronde. Of dat hopen we dan maar. En wat is er dan nog leuker dan juichen én ondertussen een voetbalclub steunen? De jeugdveiling commissie van V.V. Limmen verzorgt een EK poule met fantastische prijzen.


Bij de EK poul wordt bij VV Limmen niet vals gespeeld. - Yvette van der Does

[3 juni 10:15 uur] Bij Plantenasiel Castricum is een Graslelie binnen gebracht. Eigenaar Mirthe Stoop: “Gaat deze graslelie in oranje bloempot ONS EK-geluk brengen? 


De EK Graslelie. - Plantenasiel Castricum

[2 juni 12:54 uur] De bewoners van de Heerhugowaardse Rubensstraat en het Rubensplein zijn er klaar voor: laat dat EK voetbal maar beginnen!


Vrolijke oranje vlaggetjes sieren de Waardse Rubensstraat. (Foto: Rodi Media)

[2 juni 10:47 uur] De bal is rond: vijf vragen aan Jorryt Jansma uit Zwaag.


Jorryt Jansma - Foto: aangeleverd

[2 juni 10:42 uur] Traditiegetrouw wordt het EK voetbal in de Keslerlaan in Bergen met uitbundig oranje vlagvertoon, inclusief krijgshaftige vaderlandse leeuwen ingeluid.


Foto: Jan Baas

[1 juni 15:31 uur] Jan de Vries en zijn kinderen Emma en Nina van 5 en bijna 2 jaar uit Langedijk, zaten maandagavond al voor de buis om de wedstrijd van Jong Oranje (onder 21) tegen Jong Frankrijk te volgen. We hebben hier te maken met een echt Oranje gezin, misschien wel de grootste EK-fans van Langedijk

ek voetbal 2021
Jan en zijn kinderen zijn klaar voor het EK! - aangeleverd

[1 juni 15.01 uur] Dit is het verhaal van Beer Wentink, van de man die als betaald voetballer alleen voor HFC Haarlem speelde en dat in 524 duels deed. 

ek voetbal 2021
In duel met Johan Cruijff. - Archief

[1 juni 14:43 uur] Wat de bewoners in de Alkmaarse Trompstraat betreft, kan het EK beginnen. Buurtbewoners zijn zondag aan de slag gegaan om de straat EK-ready te maken. Met vlaggetjes, slingers en een fikse opblaasleeuw is de Trompstraat er helemaal klaar voor. 

ek voetbal 2021

[1 juni 14:36 uur] De Medemblikker / Koggenlander stelde vijf EK - vragen aan Izet Durak (31). Hij is zijn leven lang lid van sc Dynamo. De Ursemmer voetbalt in de selectie en is jarenlang jeugdtrainer van diverse elftallen van de voetbalclub.

ek voetbal 2021
Izet Durak van sc Dynamo in Ursem. - foto: Aangeleverd

[1 juni 14:28 uur] De Nationale Voetbaldag met oranjetint in Akersloot gaat zaterdag 12 juni 2021 door. Na een pittig jaar staan op deze dag voetbalverenigingen schouder aan schouder. 

ek voetbal 2021
Meervogels '31 - beeld: Aangeleverd

[1 juni 13:11 uur] De voetbalkoorts neemt toe en daarom heeft de Vitesse veilingcommissie in Castricum het initiatief genomen om een leuke EK-poule te organiseren voor alle leden. Wie de poule-koning of -koningin van de Puikman gaat worden, weten we na de finale op 11 juli.

ek voetbal 2021
Win jij de EK poule van Vitesse'22 in het jubileumjaar? - Pexels

[1 juni 12:40 uur] De buurtjes van de Ceder en Cypres in Hoorn zijn helemaal klaar voor het EK Voetbal 2021. Met z’n allen hebben ze de straten prachtig versierd.
“Goed voor de sfeer in de straat. Je spreekt elkaar in deze barre coronatijden weer eens en je leert een hoop nieuwe buren kennen!”, aldus buurtbewoner René Stevens.

ek voetbal 2021

[31 mei 15:10 uur] De mannen van bondscoach Frank de Boer kunnen weer volledig rekenen op de steun van de inwoners van de Jan Vermeijenstraat in het Beverwijkse Aagtendorp. Sinds deze week is de straat prachtig oranje versierd.

ek voetbal 2021

Oma Marjon met twee van haar kleinkinderen. (Foto: Co Backer) 

[31 mei 13:25 uur] In Hoofddorp zijn al oranje vlaggetjes gespot. 

ek voetbal 2021
Foto: Rodi Media

[31 mei 13:20 uur] Het EK komt steeds dichterbij. De selectie van het Nederlands elftal is inmiddels bekend en Oranje kleurt langzaam Oranje.

[31 mei 13:00 uur] Welkom bij de liveblog!