Met deze Westlanders gingen we in 2023 op de pijp

Cultuur
David Devlin en Elise Boekestijn weten alles van goede bieren.
David Devlin en Elise Boekestijn weten alles van goede bieren. (Foto: Ton van Zeijl/Archief)

Anders dan gebruikelijk tref je deze zondagochtend even niemand aan op de pijp, maar wel een overzicht van iedereen die in 2023 op de pijp is geweest! Dat leverde mooie, ontroerende en soms verrassende inzichten op. Scroll naar beneden, klik aan en geniet!

Zo hielp Cynthia Veenman (38) in haar winkel Let’s Shine al honderden vrouwen aan dé jurk voor de ‘mooiste dag van hun leven’, maar ging ze zelf een geregistreerd partnerschap aan in spijkerbroek. Kunstenares Mary Scholtes (63) vertelde hoe haar Westlandse mentaliteit haar erbovenop hielp toen ze tijdelijk dakloos was, en Herman en Elske Robers vertellen meer over het monumentale pand ‘Torenzicht’ in Poeldijk, waarvan zij de gelukkige bewoners zijn.

Frits Krieg (73), bekend bij alle bluesliefhebbers in Nederland, vertelt hoe hij dealt met de diagnose ALS, die nog geen jaar geleden rauw op zijn dak viel. Angelique (54) en Tymon van der Klugt (34) zitten totaal niet met het leeftijdsverschil binnen hun relatie, die ze bezegelden met een huwelijk in ‘de medicijnkring’. 

Yvonne Hettfleisch von Ehrenhelm vertelt waar haar familienaam vandaan komt, geboren Breeje Durper Ap Heus vertelt hoe zijn carrière in de muziekhandel startte en Leo Zwinkels, lid van een echt Westlandse tuindersfamilie, vertelt hoe hij van het tomaten telen uiteindelijk bij het orchideeën kweken terechtkwam. Ook wethouder Michiel Ferwerda ging even met pauze en deelde zijn verhaal.

Zo zijn er in 2023 bijna vijftig verhalen van verschillende Westlanders opgetekend, met de kundige pen van Esdor van Elten en voorzien van de sprekende foto’s van Ton van Zeijl.